La Table de Maxime

In 1999 was Maxime Collard onbekend. Hij was toen de beste souschef die Geert van Hecke in zijn keuken had, van het 3 sterren Michelin restaurant De Karmeliet in Brugge.

In 2009, op 25 jarige leeftijd, keert Maxime terug naar zijn geboortestreek, naar het afgelegen Our  (bij Paliseul ).
Hij opent er zijn eigen restaurant ‘ La Table de Maxime ‘.
Eén jaar later wordt hij bekroond met een eerste Michelinster, gevolgd door een 2de ster in 2019.

Het restaurant werd uitgebreid met een modern bijgebouw, waarvan de eigentijdse architectuur contrasteert met de rustieke stijl van de oorspronkelijke woning.

Door de grote ramen heb je een optimaal zicht op de natuur rondom.
De keuken van Maxime is verbluffend met zoveel zuiverheden, beheersing en verfijning.

Deze chef-kok behoort vandaag bij de grote chefs van België.


En 1999, Maxime Collard était inconnu. Il était alors le meilleur sous-chef que Geert van Hecke avait dans sa cuisine ( du restaurant 3 étoiles Michelin De Karmeliet à Bruges )

En 2009, à l’âge de 25 ans, Maxime est retourné dans sa région natale, à Our (près de Paliseul).

Il y ouvre son propre restaurant, “La Table de Maxime”.
Un an plus tard, il a obtenu une première étoile Michelin, suivie d’une 2e étoile en 2019.

Le restaurant a été agrandi avec une annexe moderne, dont l’architecture contemporaine contraste avec le style rustique de la maison d’origine.

Les grandes fenêtres vous offrent une vue optimale sur la nature environnante.

La cuisine de Maxime est époustouflante de pureté, de maîtrise et de raffinement.

Ce chef fait partie des grands chefs de la Belgique d’aujourd’hui.


Keuken – Cuisine
Sfeer/Charme – Ambiance/Charme
Decor – Décor
Prijs/Kwaliteit – Prix/Qualité
Onthaal – Reception
Originaliteit – Originalité
8,5/10
7,5/10
8/10
8,5/10
7,5/10
8,5/10

La Table de Maxime

Our 23
6852 Our

Tel 061.23.95.10

www.maximecollard.be