De kunst van het genieten

Tafelrond

Jan Callewaert, CEO van het Leuvense bedrijf Option, kocht het prachtige vijftiende eeuwse gebouw naast het Stadhuis van Leuven om er een zeer luxueus hotel met gastronomisch restaurant in onder te brengen.

In augustus 2016 ging het restaurant Tafelrond open. Het is ingericht als een retro brasserie met internationale allure en met een open bar, een open keuken en schitterend zicht op de patio.

In de keuken zwaait Sébastien Kister de plak. Sinds de opening van het restaurant heeft sterrenchef Wouter Van der Vieren, bekend van zijn vroegere zaak Clandestino in Temse de keuken in goede banen geleid.

Het talent van Wouter en Sébastien in combinatie met top ingrediënten zorgen voor een belangrijke culinaire aanwinst voor Leuven.


Jan Callewaert, CEO de l’entreprise Option à Louvain, a acheté le magnifique bâtiment à côté de l’hôtel de ville de Louvain et datant du XVe siècle pour y abriter un hôtel de grand luxe et son restaurant gastronomique.

Le restaurant Tafelrond a ouvert ses portes en août 2016. L’aménagement est celui d’une brasserie rétro à l’allure internationale et le restaurant dispose d’un bar ouvert, d’une cuisine ouverte et d’une magnifique vue sur le patio.

En cuisine, c’est Sébastien Kister qui est aux commandes. Depuis l’ouverture du restaurant, Wouter Van der Vieren, Chef étoilé et connu de son ancien restaurant Clandestino à Tamise, y mène la danse.

Grâce au talent de Wouter et de Sébastien, combiné à des ingrédients de haute qualité, Louvain se voit dotée d’une belle acquisition sur le plan culinaire.


Keuken – Cuisine
Sfeer/Charme – Ambiance/Charme
Decor – Décor
Prijs/Kwaliteit – Prix/Qualité
Onthaal – Reception
Originaliteit – Originalité
7,5/10
7,5/10
8/10
7,5/10
7/10
7/10

Tafelrond
Grote Markt 5
3000 Leuven
tel 016/22.75.54

www.tafelrond.com


Next Post

Previous Post

© 2019 Hé2

Theme by Anders Norén